Top Ischias oefeningen

go site Ischias is een symptoom. Het bestaat uit pijn in het been, die misschien het gevoel dat een slechte been kramp, of het kan worden ondraaglijk, schieten pijn die staande of zittend bijna onmogelijk maakt.

go here De pijn kan erger worden wanneer u zitten, niezen of hoesten. Ischias kan plotseling optreden, of het kan geleidelijk ontwikkelen. Je zou ook voelt zwakte, gevoelloosheid, of een branderig of tintelend gevoel van (“spelden en naalden”) van uw been, eventueel zelfs in je tenen. Minder voorkomende symptomen zijn bijvoorbeeld het onvermogen om te buigen van uw knie of verplaatsen van uw voet en tenen.
Hoe ontstaat ischias?

follow url Ischias is een symptoom van een “beknelde zenuw” op het gebied van een of meer van de lagere spinale zenuwen mogelijk. De zenuw kan worden geknepen binnen of buiten het spinale kanaal terwijl het passeert in het been.

Voorwaarden waardoor ischias:

A herniated of disc waardoor de druk op een zenuw wortel gleed — dit is de meest voorkomende oorzaak van ischias.
Piriformis syndroom — dit ontstaat wanneer de piriformis spier, een kleine spier die ligt diep in de billen, strakke wordt of spasmen, die kan onder druk zetten en de nervus ischiadicus irriteert.
Spinale stenose — deze aandoening het gevolg van de vernauwing van het spinale kanaal met druk op de zenuwen.
Spondylolisthesis — Dit is een ontsporing van een wervel zodat er geen lijn met degene erboven, vernauwing van de opening waar de zenuw uitgangen

Hoe wordt de diagnose van ischias gemaakt?

Een volledige medische geschiedenis, met inbegrip van een herziening van uw symptomen en een fysiek examen kan helpen de zorgverzekeraar diagnose van ischias en de oorzaak bepalen. Bijvoorbeeld, hij of zij mogelijk een straight-leg-raise test uitvoert, waarin je op je rug met je benen recht liggen. De zorgverzekeraar zal langzaam verhogen van elk been en noteer de hoogte waarop je pijn begint. Deze test kan helpen de getroffen zenuwen lokaliseren en nagaan of er een probleem met een van uw schijven.

Andere diagnostische tests kunnen worden uitgevoerd om te zoeken naar andere oorzaken van ischialgie pijn. Afhankelijk van wat uw zorgverzekeraar vindt, zou hij of zij aanraden verder te worden getest. Dergelijke testen kan bevatten:

X-Ray te zoeken fracturen in de wervelkolom
Magnetische resonantie beeldvorming (MRI) of computertomografie (CT) scan maken van beelden van de structuren van de rug
Zenuw geleiding velocity studies/elektromyografie te onderzoeken hoe goed de elektrische impulsen door de nervus ischiadicus reizen
Myelogram met kleurstof ingespoten tussen de wervels om te bepalen als de pijn wordt veroorzaakt door een wervel of schijf

Echter, de meeste patiënten met ischias kunnen worden behandeld zonder de noodzaak voor verdere diagnostische testen.
Hoe wordt ischias behandeld?

Het doel van de behandeling is om te verminderen van pijn en mobiliteit vergroten. Behandeling meestal omvat beperkt rust (op een stevige matras of op de verdieping), fysiotherapie, en het gebruik van medicijnen voor de behandeling van pijn en ontsteking. Een aangepaste fysiotherapie oefeningsprogramma zou kunnen worden ontwikkeld.

Geneeskunde — Pijn medicijnen en anti-inflammatoire drugs help voor het verlichten van pijn en stijfheid, waardoor voor grotere mobiliteit en oefening. Er zijn vele gemeenschappelijke over-the-counter geneesmiddelen genaamd niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s). Zij omvatten aspirine, ibuprofen (Advil, Motrin) en naproxen (Aleve, Naprosyn).

Spierverslappers, zoals cyclobenzaprine (Flexeril), kunnen worden voorgeschreven ter verlichting van het ongemak spierspasmen is gekoppeld. Echter kunnen deze medicijnen tot verwarring leiden bij oudere mensen. Afhankelijk van de mate van pijn, kunnen pijn geneesmiddelen worden gebruikt in de eerste periode van behandeling.

Fysiotherapie — het doel van fysiotherapie is het vinden van oefening bewegingen die ischialgie pijn afnemen door vermindering van de druk op de zenuw. Een programma van de oefening omvat vaak stretching oefeningen ter verbetering van de flexibiliteit van strakke spieren en aërobe lichaamsbeweging, zoals wandelen.

De therapeut kan ook aanbevelen voor oefeningen ter versterking van de spieren van uw rug, buik en benen.

Spinale injecties — een injectie van een cortison-achtige anti-inflammatoire geneeskunde in de onderrug kan helpen verminderen zwelling en ontsteking van de zenuwwortels, waardoor voor grotere mobiliteit.

Chirurgie: Chirurgie nodig zou zijn voor mensen die niet reageren op conservatieve behandeling, die hebben vordert symptomen, en u ondervindt ernstige pijn.

Chirurgische opties omvatten:

Microdiscectomy — Dit is een procedure die wordt gebruikt voor het verwijderen van fragmenten van een hernia.
Laminectomie — Het bot die bochten rond en heeft betrekking op het ruggenmerg (lamina), en het weefsel dat veroorzaakt druk op de nervus ischiadicus worden verwijderd.

Veel mensen geloven dat yoga of acupunctuur ischias kan verbeteren. Massage kan helpen spierspasmen die vaak samen met ischias optreden. Biofeedback is een optie om te helpen beheren pijn en stress, die kan invloed hebben op uw vermogen om te gaan met pijn te verlichten. Deze worden aangeduid als alternatieve therapieën.
Welke complicaties zijn gekoppeld aan ischias?

spit

Chronische (voortdurende en blijvende) pijn is een complicatie van onbehandelde ischias. Als de “beknelde zenuw” serieus ik

0 Comments